אשקלון לא פוסחת על גל הרציחות שחל על מדינת ישראל בחודשי הקיץ. הערב (שבת) התגלתה גופתו שלבנאדם כבן 40 בשלבי ריקבון מתקדם באחד החופים בעיר. במשטרה חושדים כי האישככל הנראה הומלסנרצח במקום אחר, והגופה הוטמנה בחול אך הוא לא הוכרז כנעדר ומכאן החשד לזהותו.
הגופה נמצאה על-ידי משטרת אשקלון בעקבות מידע מודיעיני שהתקבל בתחנה ותועבר כבר היום למכון לרפואה משפטית באבו כביר לצורך בחינת נסיבות המוות.
מאז תחילת הקיץ נרצחו ברחבי הארץ 21 בני-אדם. ומקרה זה הוא מקרה הרצח החמישי שמתגלה השבוע. ביום רביעי נדקר למוות גבר בן 47 במעדנייה שבבעלותו בעיר קלנסווה. במשטרה מעריכים כי הרקע לרצח הוא סכסוך בין שכנים או סכסוך משפחתי. בלילה שבין יום שני לשלישי נרצח ביריות תושב לוד בן 32 בשכונת פרדס שניר בעיר. האיש נורה בעת שהיה ברכבו, כנראה על רקע פלילי ורק אתמול צעיר בן 21 מהכפר סולם נדקר למוות במהלך קטטה.