Logo
עכשיו גם בחנויות האפליקציות
  • Google Play
  • AppStore
יום שלישי ה-15.07.25 י"ט תמוז ה'תשפ"ה
אבי וקנין. בין משתתפי הכנס

נולדו לרקוד

70 רקדנים על מכל רחבי הארץ השתתפו אמש (רביעי) בכנס ארצי ראשון מסוגו לרוקדים בכסאות גלגלים. גם סגן ראש העיר אבי וקנין בין המשתתפים

אמש (יום רביעי) בשעה 20:30 התקיים בהיכל הספורט העירוני באשקלון כנס ארצי ראשון לרוקדים בכיסאות גלגלים.

לאירוע יגיעו כ-70 רקדנים ורקדניות בכיסאות גלגלים ממועדוני מחול מהרצלייה, יבנה, נס ציונה, רחובות, ת"א ועוד. אל המחוללים בכיסאות גלגלים יתלו בני ובנות זוג המשמשים כפרטנרים לריקוד.

האירוע נערך במסגרת "קהילה נגישה" וביוזמת סגן רה"ע ויו"ר קהילה נגישה באשקלון אבי וקנין, אשר משתתף מידי שבוע בחוג המחוללים באשקלון. הפעילות הינה במסגרת פעילויות חברתיות ותרבותיות המיועדות לציבור אוכלוסיות עם צרכים מיוחדים ושילובם בציבור.

הכנס למחוללים בכיסאות גלגלים, ביוזמתו של וקנין, נערך לראשונה בישראל. אבי נחשף למופע של רקדנים בכיסאות גלגלים באירוע בבית הלוחם בתל-אביב שם הוא חבר בעקבות פציעתו במלחמת יום כיפור.

"זה היה מופע מדהים. מדובר בלהקה של שמונה גברים על כסאות גלגלים, כולם פצועי צה"ל, ולצדם שמונה בנות זוג. הלהקה נוסדה בשנת 1989 בבית הלוחם ע"י אורלי באואר, שהחליטה לעשות שימוש במקצועה כמרפא באומנויות ולהקים קבוצת ריפוי בריקוד לנכי צה"ל. הקבוצה החלה עם רקדנית מתנדבת ומנחה. לאט לאט הצטרפו לפעילות אנשים נוספים אוהבי ריקוד וקצב. עם הזמן נולדו שיטות חדשות ליצירת צעדי ריקוד ומקצבי ריקוד. נוספו יסודות חדשים המאפשרים ליושב על כיסא גלגלים ולעומד על רגליו לרקוד יחדיו".

"המופע השאיר עלי רושם עצום", אומר אבי, "החלטתי לאמץ את הרעיון ולהקים גם באשקלון חוג של רקדנים בכיסאות גלגלים. נושא של ריקודים על כיסאות גלגלים לא נתפס אצל אנשים באופן טבעי, בתחילה עורר הרעיון הרמת גבה ומעטים האמינו ביכולת לעשות משהו על כסא גלגלים. אבל אני לא ויתרתי והמשכתי לעניין אנשים בעלי מוגבלות פיסית, בסופו של דבר נקבצו כ-15 זוגות רוקדים - רקדנים "רגילים" ורקדנים היושבים על כיסא גלגלים. החוג באשקלון התפתח ונוצרו קשרים עם רקדנים בחוגים נוספים מערים אחרות וכך עלה הרעיון לקיים כנס לכל המחוללים".

רקדנים על כיסאות גלגלים רוקדים ריקודי עם ישראלים, ריקודים ישראלים מודרניים, ריקודים סלוניים מתקופות שונות וריקודי עמים שונים. "מדובר בערב אחד שבו המוזיקה מדברת דרך הגוף, שבו מקצבי החיים פועם אצל חלקינו דרך הרגלים ואצל אחרים דרך הגלגלים בשמחה ועליצות. ריקוד בכיסאות גלגלים, מוכיח ללא ספק כי טובים השניים מן האחד, וכאשר אחד רוצה, גם אם הוא נכה הוא יכול". מסכם אבי וקנין.

רוצים לקבל את החדשות הכי חמות לפני כולם? הצטרפו עכשיו לערוץ הטלגרם של אשקלון ניוז וקבלו את כל העדכונים ראשונים!

תגובות


עוד כותרות