נס גדול התרחש הבוקר לראש עיריית אשקלון בני וקנין, בזמן שהיה עד לנפילת טיל הגראד בלב העיר.
וקנין, שהיה ברכבו יחד עם נהגו הצמוד בדרכם לבניין עיריית אשקלון, מרחק מטרים ספורים ממקום פגיעת טיל הגראד, צפו במעוף הטילוהיו הראשונים להגיע לזירת האירוע.
"הייתי במרחק 40-50 מטרים ממקום הנפילה. ראיתי את הטיל חולף מעל ראשי ומיד לאחר מכן רצתי לזירת האירוע, שם ראיתי את ההרוג שרוע על הארץ, ממש בפתח של ממ"דואת הפצועים שהמתינו לצוותי מגן דוד אדום, שהגיעו תוך שניות ספורות". כך אמר הבוקר ראש עיריית אשקלון בני וקנין.
עוד הוסיף ראש עירייתאשקלון: "ההנחיות הם להישאר במרחבים מוגנים ואני מבקש מהתושבים להיצמד להוראות פיקוד העורף. לא להגיד לי זה לא יקרה,בנוסף אני מבקש מהתושבים לא להגיע למקום נפילות הטילים, זה מסוכן מאוד. ביקשתי גם ממפכל המשטרה ומהשר לביטחון פנים להנחות בהוראות ברורות לא לאפשר לתושבים סקרנים להתגוגדד סביב מקומות הנפילה". סיכם בני וקנין.