מערכת הבחירות לראשות עיריית אשקלון מתחילה אט אט לצאת מהנמנום שמאפיין אותה.
אחרי מניפה של מועמדים שבחרו בשבועות האחרונים להכריז בפומביעלריצתם לראשות העיר, מתחילות הרשימות השונות גם כן להיחשף.
חבר מועצת העיר, האופוזיציונר, איתמר שמעוני, שהכריז לא מכבר על מועמדותו לראשות העיר, יכנס הערב מסיבת עיתונאים חלקית (אליה לא הוזמנו כלל העיתונאים), ובה יציג את האיש שישמש לצידו כמספר 2 ברשימה.
תת ניצב בדימוס, אפי מור, מי שכיהן בעבר במספר תפקידים בכירים במשטרת ישראל, בינהם:מפקד משטרת ההגירה,מפקד מרחב לכיש ומפקד מרחב שמשון שבמחוז הדרומי, החליט כי בכוונתו לרוץ לפוליטיקה ובחר לחבור למועמד איתמר שמעוני בבחירות הקרובות.
זה כמה שבועות, שישנם דיבורים על חיבור אפשרי בין מור לשמעוני, דיבורים שהובילו הלכה למעשה לחיבור הנוכחי.
"החיבור בין שמעוני לאפי מור, דמות מוכרת בעולם המשטרה, באה בראש ובראשונה לפזר את העננה והערפל בכל הספקולציות והשמועות שהדביקו לשמעוני בבחירות האחרונות, על הקשר בינו לבין גורמים עבריינים כביכול".כך אמר אחד הפעילים של איתמר שמעוני ל'אשקלון ניוז'.