שלום, ידיד
עמותת "ידיד", המפעילה מרכזי זכויות מול המדינה, הודיעה כי תיאלץ לסגור את הסניף שלה באשקלון. הסיבה: ירידה בהיקף התרומות לעמותה
עמותת "ידיד", המפעילה מרכזי זכויות מול המדינה, הודיעה כי תיאלץ לסגור 5 מרכזים , מתוך 23 הקיימים כיום.
בין המרכזים שיסגרו נמצא גם המרכז באשקלון שינעל את שעריו, בשל ירידה בהיקף התרומות לעמותה.
מהעמותה נמסר, כי בסוף השבוע, לאחר שהתקבלו תשובות שליליות מחלק מהתורמים הגדולים של "ידיד" בחו"ל, שנדרשו להשלים את הירידה בתקציב הממשלתי של כ-100 אלף דולר ומחברות ישראליות בכ-120 אלף דולר, הוחלט על סגירת המרכזי זכויות בדימונה, שדרות, אשקלון חיפה וקרית שמונה.
לקוחות המרכזים הללו יוכלו להמשיך ולקבל סיוע במרכזי הזכויות האחרים.
מנכ"לית עמותת "ידיד", שרי רבקין: "תושבי הפריפריה נפגעים שוב ושוב. לא רק שהצמיחה הכלכלית לא מגיעה אליהם, עכשיו גם היכולת שלהם להתמודד עם מצוקה כלכלית ולרכוש כלים לפרוץ את מעגל העוני הולכת וקטנה עקב צמצום פעילות של ארגונים חברתיים ומוסדות ציבור בגלל קיטון משמעותי בתרומות מהארץ ומחו"ל".
עוד הוסיפה רבקין כי: "חייבים להבין שאדם שידרש לשלם 30-50 כדי לנסוע ממקום מגוריו לעיר אחרת לקבל סיוע משפטי או אחר יחשוב פעמיים האם לנסוע ולוותר על אוכל ותרופות או לוותר על ההזדמנות לעתיד טוב יותר. אנחנו הקפדנו במשך כל השנים להעניק את שרותינו חינם אין כסף כדי לא להעמיד את הלקוחות שלנו בפני הברירה הבלתי נסבלת הזו, עתה אנו שוקלים גם נושא זה בידיעה שהוא יפחית בצורה משמעותית את מספרם של אלו הזקוקים לסיוע ויכולים לשלם עבורו ועבור הנסיעה כדי לקבלו".
תגובות