מקום חמישי בנדל"ן
ערב השנה החדשה מציב עיתון העסקים, "דה מרקר" את אשקלון במקום החמישי בסיכום השנתי וקובע כי העיר דוהרת קדימה עם עלייה של כ-15% במכירת דירות
אשקלון דוהרת קדימה בתחום הנדל"ן - כך קובע היום עיתון העסקים היומי, "דה מרקר" במאמר שמסכם את שנת תש"ע בתחום הנדל"ן. אשקלון מוקמה על-ידי מערכת העיתון במקום החמישי בדרוג פעילות הנדל"ן בערים בארץ.
ארבע הערים הראשונות ברשימה של "דה-מרקר" רחוקות מלהיות זרות לרוכש הדירה הישראלי. פתח תקוה היא כרגע הלהיט נדל"ני שמסרב לגווע והיא ממוקמת במקום הראשון לפי הדרוג. הבנייה המסיבית בירושלים ותל אביב מציבות אותם במקומות השני והשלישי בהתאמהוגם נתניה נכנסת לחמישייה הראשונה, הודות להתפתחות הדרגתית ומחירים נמוכים מאלה של מרבית שכנותיהן. ההפתעה היחידה בחמישייהכאמור היא אשקלון, שנהנית מביקושים גדלים והולכים למגורים, בעיקר הודות לפער מחירים גדול בינה לבין השכנה, אשדוד - היקרה בהרבה.
לא מכבר פרסמנו כאן באשקלון ניוז כי מספר ההיתרים שהעניקה הוועדה לתכנון ובנייה גדל מתחילת שנה ויש התעוררות גדולה בביקושים.
בדה מרקר מסבירים כי אחרי שנבלמה תנופת הפיתוח המואצת שעברה אשדוד גילו רבים מתושבי האזור כי אין הצדקה לפער המחירים הגבוה שנוצר בין שתי הערים השכנות, והחלו לרכוש דירות דווקא באשקלון. בשכונת ברנע המבוקשת שבצפון אשקלון עלו המחירים בשנה וחצי האחרונות בכ-20%, וכיום דירות ארבעה חדרים נמכרות בה ברמות של כ-800 אלף שקל, ואילו דירות חמישה חדרים נמכרות במחירים ממוצעים של 950 אלף שקל. בשכונות אחרות המחירים עדיין זולים יותר.
במחצית הראשונה של 2009, ששלושת החודשים הראשונים שלה התאפיינו בקיפאון גדול במכירות בישראל, נמכרו באשקלון 256 דירות. נתון שמעיד על מכירה בקצב שנתי של יותר מ-500 דירות, לעומת 446 דירות בכל שנת 2008.
אשקלון שנמצאת במקום החמישי בדרוג "דה מרקר" עם עלייה משוערת של כ-15% בביקוש לדירות ממוקמת לפני עריםכמוחיפה, חולון, רחובות והרצליה.
רוצים לקבל את החדשות הכי חמות לפני כולם? הצטרפו עכשיו לערוץ הטלגרם של אשקלון ניוז וקבלו את כל העדכונים ראשונים!
תגובות