Logo
עכשיו גם בחנויות האפליקציות
  • Google Play
  • AppStore
יום שישי ה-27.06.25 א' תמוז ה'תשפ"ה
תמונה של כתבה

עבודות שרות לבלש שגנב

אמיר יונה בלש לשעבר במשטרת אשקלון הורשע בגניבת כסף מקזינו בעת מילוי תפקידו. גזר הדין: חצי שנה עבודות שרות ו-10,000 ש"ח קנס

חצי שנת מאסר שתרוצה בעבודות שירות ו-10,000 ש"ח קנס. זה העונש שנגזר על בלש לשעבר במשטרת אשקלון, אמיר יונה על-ידישופט בית משפט השלום באשקלון, דורון חסדאי.

לפני 4 שניםבמסגרת פעילותו עם שוטר אחר, ביצעאמיר יונהפשיטה על "בית בינגו" באזור התעשיה באשקלון. במהלך המבצע עיכב הנאשם אחד מעובדי הבינגו, תפס כונן מחשב וכן סכום כסף במזומן שהיה מונח על השולחן. בהמשך, במהלך הנסיעה לתחנה שיחרר הנאשם את עובד הבינגו שעוכב, במהלך המבצע לא נרשמו דוחו"ת משטרתיים.

מספר ימים לאחר מבצע הבינגו הגיע לתחנה מידע על אותו מבצע, החל בירור פנימי, הנאשם נתבקש להגיש דו"חות המתעדים את הארוע ואת הפריטים שנתפסו. מאחר ולא נרשמו כלל דוחו"ת, זייף הנאשם דוחו"ת חדשים, עליהם רשם במרמה את תאריך ביצוע הבינגו, תוך שזייף את חתימתשותפו הבלש, יהודה חלפוןע"ג אחד מהם וזאת בלא ידיעת חלפון וללא הסכמתו.

שופט בית משפט השלום באשקלון, דורון חסדאי, קבע בהכרעת הדין כי לפי כל הנסיבות, יונה היה זה שנטל את הכסף לעצמו, והרשיע אותו בעבירות של גניבה בידי מורשה, זיוף מסמך בכוונה לקבל באמצעותו דבר במרמה והפרת אמונים.

עוד אמר השופט חסדאי בהקראת גזר הדין: "לא מצאתי בראיות ההגנה, כמו גם בטיעוני הנאשם בכתב ובעל פה, כי הונחה תשתית מתאימה והולמת לקיומו של "ספק סביר" באשר לאשמתו של הנאשם - ספק שאינו תאורטי בלבד - אלא ספק ממשי שיש לו לו עוגן ואחיזה בחומר הראיות".

רוצים לקבל את החדשות הכי חמות לפני כולם? הצטרפו עכשיו לערוץ הטלגרם של אשקלון ניוז וקבלו את כל העדכונים ראשונים!

תגובות


עוד כותרות