מביא הבשורה
שר האוצר, רוני בראון, הודיע כי סוכם מנגנון הפיצוי לעובדים ומעסיקים באשקלון ובדרום. עובדים יפוצו על היעדרות מהעבודה והקלות ינתנו למעסיקים
שר האוצר, רוני בראון,הודיע אמש (שני) כי מנהל רשות המיסים, יהודה נסרדישי, הממונה על התקציבים במשרד האוצר, רם בלינקוב, מנכ"ל משרד התמ"ת, גבי מימון, יו"ר הסתדרות העובדים החדשה, עופר עיני ומנכ"ל התאחדות התעשיינים, יהודה שגב, הגיעו לסיכום עקרוני באשר למנגנון הפיצויים לעובדים ומעסיקים מאזור הדרום שנפגעו בשל המצב הביטחוני בתקופה האחרונה.
בימים הקרובים, יחתמו הממשלה, ההסתדרות והמעסיקים על הסכם קיבוצי שיעגן את ההסכמות שהושגו הערב, ובתחילת חודש פברואר יגיש משרד האוצר לאישור ועדת הכספים של הכנסת תקנות בנושא. לאחר אישורן ייכנס מנגנון הפיצוי לתוקף ויפורסמו הנחיות ברורות לציבור הרחב.
סוכם כי מנגנון הפיצוי יחול על עובדים המועסקים בעסקים הנמצאים בטווח של עד 40 ק"מ מקו הגבול עם רצועת עזה.
הפיצוי יינתן לעובד שלא הגיע למקום עבודתו בהתאם להנחיות כוחות הביטחון.
כמו כן, הפיצוי יינתן לעובד שנעדר ממקום עבודתו מפני שהשגיח על ילדיו קטנים, מתחת לגיל 14, עקב סגירת מוסדות חינוך בהתאם להנחיות כוחות הביטחון (הפיצוי מתייחס רק לאחד מההורים).
ככלל, תשלום זה מהווה שכר עבודה בסיסי מלא וזכויות סוציאליות עבור הימים בהם נעדרו מעבודתם. השכר לעובד ישלום על ידי המעסיק.
מנגנון הפיצוי מתחלק לשלושה מסלולים הנתונים לבחירתו של המעסיק. הפיצויים יינתנו למעסיקים על ידי רשות המיסים:
מסלול שכר מעסיק יוכל להגיש בקשת תביעה לקבלת החזר בגין שכר ששולם לעובדים שלא הגיעו לעבודתם בשל הסיבות שצוינו מעלה. החזר המדינה יהיה בגובה 132.5% משכר הבסיס של העובד. המעסיק ישלם לעובדים שכר בהתאם להגדרות תקנות מס רכוש.
מסלול מחזורים מעסיק יוכל להגיש בקשת תביעה לקבלת החזר בגין ירידה במחזור העסקי בחודש ינואר בשל המצב הביטחוני.
הפיצוי ייקבע על פי נוסחה שעליה הסכימו הצדדים. הנוסחה תכלול השוואת המחזור העסקי בינואר 2009 לעומת ינואר אשתקד, בניכוי השפעות המצב הכלכלי.
מסלול הוצאות - המעסיק יוכל להגיש בקשת תביעה לקבלת פיצוי בגין הנזק התפעולי שנגרם לעסק בחודש ינואר, בשל המצב הביטחוני בדרום.
ועדת הכלכלה של הכנסת תובעת להעניק מיידית פיצויים למפעלים בדרום, ולהקל על בעלי העסקים בקבלת הלוואות. בסיור שקיימה הוועדה באיזור, קראו חברי הוועדה לאוצר להעניק סיוע למפעלים בדרום בדומה לזה שניתן למפעלים בצפון לאחר מלחמת לבנון השנייה.
ראש העיר אשקלון, בני וקנין, אמר: "ליבי עם בעלי העסקים, הגדולים, הקטנים והבינוניים, אשר קורסים בשל המשבר הכלכלי הפוקד את העולם והמדינה ונוסף לזה, המצב הביטחוני המחריף את המשבר. יש צורך במתן סיוע באמצעות מתן מקדמות במיידי לעסקים, תוך מתן פיצוי כולל והולם למגזרי העסקים השונים. על הממשלה להבין כי האחריות הינה עליה ויש לה את כלים לפתור את המשבר לטובת העסקים בדרום ובאשקלון בפרט".
רוצים לקבל את החדשות הכי חמות לפני כולם? הצטרפו עכשיו לערוץ הטלגרם של אשקלון ניוז וקבלו את כל העדכונים ראשונים!
תגובות