אלעזרא נגד עיריית אשקלון
אלי אלעזרא, הבעלים של חברת אפרידר מאיים לתבוע את עיריית אשקלון בשל הפקעת שטחים שלא כחוק. מעיריית אשקלון נמסר: "כל ההפקעות בהסכמת אפרידר"
לאפרידר, יש 4,000 דונם באשקלון בעיקר בחלקה המערבי של העיר, שנרכשו החל משנות החמישים.
לאחרונה אף היו פרסומים בדבר זכויות בנייה מופלגות להן זכתה אפרידר מעיריית אשקלון.
כעת מתכוונת אפרידר לתבוע את עיריית אשקלון על כך שהפקיעה ממנה קרקעות ששטחן עולה על 40% מהשטח, אותו יכולה רשות מקומית להפקיע על-פי חוק ללא פיצוי.
במכתב שהעבירה החברה לראש העיר נכתב כי "הקרקעות הופקעו במסגרת עשרות תוכניות מתאר במשך השנים, מבלי שהחברה קיבלה תמורה או פיצוי לכך".
מדובר במספר תביעות מצטברות העולות על 460 דונם של קרקע למגורים שהופקעה לצורכי ציבור מתוך השטחים שבבעלות אפרידר החל משנות ה-60. שמאית המקרקעין נחמה בוגין, שנשכרה על-ידי החברה, העריכה את הקרקעות ב-130 מיליון שקל, ללא ריבית . את המדידות ערך ברני גטניו.
מהמכתב שיצא מטעם באי-כוחם של אפרידר, עו"ד מלכה אנגלסמן ממשרד אנגלסמן, עולה כי במידה ולא תתקיים פגישה בנושא בהקדם, החברה תפתח בהליך משפטי.
עם זאת, להערכת פעילי נדל"ן, לאור חיבורה החזק של אפרידר לאשקלון, אין ברצונה לגרום לפשיטת רגל של העירייה, והיא תעדיף כנראה להגיע עמה להסדר.
גורמי נדל"ן מעריכים כי כאשר אלעזרא רכש את החברה, הוא הכיר את בעיית ההפקעות שלא טופלה והקפיד לשמור לעצמו את זכות התביעה בהסכם הרכישה.
מעיריית אשקלון נמסר כי "הנושא טרם נבדק, אולם על-פי מיטב ידיעתנו, כל ההפקעות נעשו בצורה חוקית ובהסכמת אפרידר".
בנוסף, הוסיפו בעירייה כי החומר שהומצא יצא מנקודת הנחה כי כל המקרקעין הופקעו מידי אפרידר.
"הנחה זו אינה נכונה, בין היתר, לאור היחסים המיוחדים ששררו בין אפרידר לבין עיריית אשקלון. בנסיבות אלה, אין מנוס מדחיית נטענות".
רוצים לקבל את החדשות הכי חמות לפני כולם? הצטרפו עכשיו לערוץ הטלגרם של אשקלון ניוז וקבלו את כל העדכונים ראשונים!
תגובות