יכול לחייך
בית המשפט לתביעות קטנות בירושלים דחה את תביעת הנזיקין שהוגשה כנגד תנ"צ אפי מור מאשקלון, בגין הכאתו של מפגין, בזמן שכיהן כמפקד מרחב לכיש
בית המשפט לתביעות קטנותבירושלים,החליט לזכות את תת ניצב אפי מור, כיום מפקד משטרת ההגירה ואז מפקד מרחב לכיש בגין תביעת הנזיקין שהוגשה נגדו ע"ס 17,800 ש"ח, ע"י דוד בן יעקב, תושב בית אל, שהגיע ביולי 2005 למחסום כיסופים על מנת להכנס לגוש קטיף.
כזוכר, באותו לילה נסגר מחסום כיסופים, ובן יעקב, לדבריו, מצא עצמו בין המכוניות שנתקעו מחוץ למחסום, וניסה לנווט את מכוניתו לפי הוראות השוטרים.
לפתע, ללא כל התראה מוקדמת, ניגש אליו אפי מור, מפקד המרחב, הושיט את ידו דרך חלון הרכב והיכה את בן יעקב בערפו לעיני אשתו, אחותו, ובתו הקטנה.
דוד בן יעקב פנה למוקד החרום של ארגון זכויות האדם ביש"ע, ובעזרת עו"ד ענר יקותיאל הפועל מטעם הארגון הגיש תלונה במח"ש ותביעת נזיקין.
התלונה במח"ש הבשילה לכתב אישום משמעתי, והסתיימה במרץ 2007 בהרשעה.
ניצב דוד קראוזה, ששפט את נצ"מ מור בדין המשמעתי, קבע בהכרעת הדין כי "הנאשם הכניס את ידו דרך חלון הרכב, והכה בידו בראשו ובערפו של המתלונן מכות חזקות ונמרצות". עוד ציין ניצב קראוזה כי "אין בידי להצדיק התנהגות זו" וגזר על נצ"מ מור עונש של נזיפה.
בכתב ההגנה טען מור כי "לאחר יישום תכנית ההתנתקות יצאו ראשי המתנגדים לתהליך בהכרזה כי יתבעו באופן אישי כל גורם בטחוני שמילא תפקידו במסגרת יישום תכנית ההתנתקות, לרבות שוטרים וחיילים. נראה כי במסגרת צעדים אלה הוגשה תביעה זו".
לאחר שהשופטת שניידר, כבר קבעה לפני שנה בדיוק, באוגוסט 2007, כי תנ"צ מור ישלם הוצאות משפט לבן יעקב, עקב העובדה שבדיון הקודם הוא הסתיר מבית המשפט את העובדה שכבר הורשע בהליך המשמעתי, בתחילת השבוע, קבעה השופטת אנה שניידר בפסק הדין כי: "לאחר שעיינתי בכל המסמכים שהוגשו, לרבות תיק החקירה במחלקה לחקירות שוטרים, הפרוטוקולים של הדיונים בהליך המשפטי ופסק הדין המשמעתי, הגעתי למסקנה שדן התובענה להידחות....אין בידי לקבל את טענת התובע....לא ראיתי במקרה דנן לפסוק פיצויים כלשהם לתופך ועל כן התביעה נדחית. לפנים משורת בדין, אין צו להוצאות וכל צד ישא בהוצאותיו".
תגובות