נגעו בשמים
אירוע הזדהות ענק שעמד בסימן 60 למדינה, התקיים ביום שני, בחוף דלילה באשקלון. במסגרת ההפנינג: כ-3,000 עפיפונים הופרחו בשמי העיר
צילום: יניב אוחנה.
האירוע החל בהגעת אלפי רוכבי אופניים מאירוע "מצדיעים ברכיבה" (ראה ידיעה נפרדת)ואל הרוכבים הצטרפו מתנדבי Jdate והאגודה למען החייל, שהגיעו מרחבי הארץ לחבק באהבה את ילדי אשקלון, שדרות ויישובי עוטף עזה.
מי שעמדו מאחורי היוזמה והפקתה הם אנשי המותג הבינלאומי JDate ועיריית אשקלון שביקשו להצדיע לתושבים על עמידתם הנחושה בתקופה קשה זו ולהעניק להם שעות של כיף בפסטיבל ענק שכלל סדנאות ליצירת עפיפונים, תיפוף, בובות ענק ועוד.
לאחר בניית העפיפון, הפריחו הילדים מעל 3,000 עפיפונים, שנבנו בהדרכת כ-200 מתנדבים חברי אתר ההיכרויות JDate ומתנדבי האגודה למען החייל.
מחברת ההפקה "עולם אחר", המפיקה את האירוע, נמסר כי, מדובר באירוע עפיפונים הגדול ביותר שנעשה אי פעם בישראל.
"אני רואה זאת כזכות להפיק את אירוע העפיפונים הגדול ביותר בישראל כאות לשלום ולמען ילדי שדרות", אומר אילת יוסף, מנכ"ל "עולם אחר" ומוסיף: "היום צבענו את השמים במפגן מרהיב של עפיפונים בסימן 60 שנה למדינה, כמיהה לשלום ואהבה".
נועה גרינפלד, מנהלת השיווק של JDate, אמרה בסיום האירוע: "באנו לתת אהבה ולחבק את תושבי הדרום, וקיבלנו בחזרה המון חיבוקים, אהבה וחום. הפעילות ההתנדבותית של JDate גם תורמת לקהילה וגם מאפשרת לחבריה יצירת קשרים מבלי המחסום הראשוני שקיים בדרך כלל".
ראש העיר אשקלון, רוני מהצרי, ציין כי לראות את אלפי העפיפונים באוויר זה ממלא את הלב.
"אירוע כזה מחזק את תושבי הדרום שידעו תקופה לא קלה, וחשוב לא פחות את העפיפונים הללו רואים גם בעזה. העפיפונים הללו מעבירים מסר חזק וברור, הם התשובה של ילדי הדרום לטרור המגיע מעזה. ילדי הדרום מעיפים היום עפיפונים ואומרים באמצעותם: הטרור לא יצליח לשבור אותנו, אנחנו ממשיכים לחיות, ליצור, לחלום לשלום ולקוות לשלווה".
צפו בעפיפונים שריחפו בשמי אשקלון.
באדיבות: אתר "צלם-ים".
תגובות