מתגייסים למבצע לחג
בתוך שנה נוספו לרשימת הנזקקים לסלי המצרכים לחג הפסח לא פחות מ-100 משפחות, שנקלעו למצוקה כלכלית ופנו לעמותת "מתן בסתר" לקבל סל לחג
כמו בכל שנה, גם השנה נערכת עמותת "מתן בסתר" לחלוקה של מאות מנות קמחא דפסחא למשפחות נזקקות באשקלון, אלא שהשנה צפויה העמותה לחלק לא פחות מאלף סלי מצרכים לנזקקים היקף חסר תקדים בתולדותיה.
כאשר החלו ההכנות לגיוס התרומות כבר היה ברור לראשי העמותה שגם השנה צפוי גידול במספר המשפחות הנזקקות לסיוע, אך גם הם לא שיערו כי המספרים יהיו כל-כך גדולים.
מניתוח ראשוני שערכו של מספר הפניות שהתקבלו במשרדי העמותה עד כה עולה כי נוסף ל-560 המשפחות המקבלות מדי שבוע באופן סדיר סלי מצרכים עד פתח הבית, הרי שישנן עוד לפחות 400 משפחות שפנו לקבל סיוע לרגל חג הפסח הקרב ובא.
בעמותה נעשו במהלך השבועות האחרונים מאמצים להגביר את התרומות, אך עדיין ניכר כי מספר המשפחות הנזקקות עולה בהרבה על היקף התרומות שהעמותה הצליחה לגייס.
שלא כמו סלי המצרכים השבועיים שעלותם נאמדת בכ-70 שקלים, הרי שעלות מנות הקמחא דפסחא צפויה להגיע השנה לכ-200 שקלים לכל סל. בעמותה עומדים על כך שמנות הקמחא דפחסא יכילו בנוסף למצרכי היסוד, גם בשר, דגים, מצות, יין ועוד שורה של מצרכים שעשויה לסייע לכל אותן משפחות נזקקות לעבור את החג הקרוב בכבוד.
ואם לא די במעגל המצוקה ההולך ומתרחב באשקלון, הרי שבאחרונה התקבלו במשרדי העמותה פניות משתי משפחות שבאחרונה העתיקו את מגוריהן משדרות לאשקלון, בעקבות המצב הביטחוני.
המשפחות נקלעו למצוקה כלכלית קשה ולאחר ששמעו על פעילות העמותה בעיר, יצרו עמה קשר וביקשו להיכנס לרשימת המשפחות המקבלות מדי שבוע סלי מצרכים. בעמותה נענו באופן מיידי לפנייה ודאגו כבר בשבוע שעבר להכין לאותן משפחות סלי מצרכים ולהכניס אותן לרשימת המשפחות המקבלות באופן קבוע סלי מצרכים.
"לצערי הרב, הגידול במספר הנזקקים הוא מתמיד", אומר השבוע מייסד העמותה, ניסים כלפון, "בשנה שעברה חילקנו 900 מנות קמחא דפסחא והשנה אנו צפויים להגיע לכאלף מנות. הנתון הזה מעיד על כך שקשה מאוד ואולי אפילו בלתי אפשרי להיחלץ ממעגל המצוקה שהמשפחות הללו נקלעות אליו".
חלוקת מנות הקמחא דפסחא לחג פסח תחל ביום א" שלפני החג. המשפחות המצויות ברשימה הקבועה של העמותה יקבלו את מנות הקמחא דפסחא עד הבית, ואילו המשפחות האחרות הזקוקות לסיוע חד-פעמי לרגל החג, יוכלו לקבל את מנות הקמחא דפסחא במרכז החלוקה של העמותה בשכונת רמת אשכול.
"לקראת פסח הגברנו את קצב התרומות", מספר השבוע כלפון, "נציגים של העמותה מתרימים כספים בבתי כנסת ואנו פונים שוב גם לתורמים הקבועים של העמותה, אך זה כמובן עדיין לא מספיק. ככל שנשיג פחות תרומות, הדבר יבוא לידי ביטוי במספר המצרכים שנוכל להעניק לכל אותן משפחות, אבל אנו לא חושבים לרגע להעניק למשפחות הללו סל שאינו מלא", מבטיח כלפון.
תרומות לעמותה ניתן להעביר באמצעות ת.ד. 5163 אשקלון.
או בהפקדה לבנק "אגוד" סניף 192 מספר חשבון 21583/96.
או בחתימה על הוראת קבע: 08-6845935.
לפרטים נוספים, ניסים כלפון: 052-4011167.
תגובות