Logo
עכשיו גם בחנויות האפליקציות
  • Google Play
  • AppStore
יום חמישי ה-10.07.25 י"ד תמוז ה'תשפ"ה
יניב מימון. "כבר לא רוצה רשיון למונית".

חלום בלהות

רישיון הנהיגה של גבר בן 30 מאשקלון נשלל לאחר שעבר בדיקת שינה, במסגרת הליכים שעבר להוצאת רישיון למונית, שקבעה כי הוא סובל מחסימות בנשימה

יניב מימון, בן 30 מאשקלון, רצה בסך הכל להיות נהג מונית, אך לאחר שהחל בתהליכים לקבלת רישיון נהיגה על כלי רכב ציבורי, הוא לא תיאר לעצמו שהדבר יעלה לו בשלילת רישיון הנהיגה שברשותו.

"משרד הבריאות החליט לשלול ממני את הרישיון לאחר בדיקת שינה שעברתי במסגרת ההליכים", טוען מימון, טכנאי מחשבים במקצועו, ומבקש להחזיר לו את הרישיון.

"אני כבר לא רוצה את רישיון המונית וכבר חודש שלם שאני לא עובד בגלל שאין ברשותי רישיון. אני לא יכול להגיע לבתים של לקוחות כי מישהו החליט באופן הזוי שיש לי בעיות שינה".

הסיפור של מימון החל לפני כחודש כשביקש לשדרג את רישיון הנהיגה שלו לרישיון מונית. הוא פנה ללשכת הרישוי בעירו ומשם נשלח למרב"ד - המכון הרפואי לבטיחות בדרכים.

"מהמרב"ד הופנתי למעבדת שינה בבאר שבע, שם הייתי אמור לעבור שתי בדיקות - בדיקת שינה ובדיקת עירנות לאחר שינה שנקראת WMT, והיא בדיקה שמראה האם אני נרדם במהלך היום".

מימון הגיע לבדיקה יממה בלבד לאחר שקם משבעה על מות אביו. "בבדיקת השינה לא הצלחתי להירדם", הוא מספר.

"כמו לרוב בני אדם, גם לי קשה היה לישון באופן סדיר במקום זר ולא מוכר. הבדיקה נמשכה מחצות ועד חמש בבוקר, ובמהלכה הצלחתי לנמנם במשך חצי שעה בלבד. על סמך בדיקה בחצי השעה הזאת נקבע על ידי המכון כי יש לי חסימות נשימה למספר שניות בזמן השינה". את בדיקת העירנות עבר מימון בהצלחה.

אין רישיון - הפרנסה נפגעה
מימון טוען כי שלילת רישיון הנהיגה שלו היא צעד מוטעה ולא מוצדק. "אני רוצה לדעת למה שללו לי את הרישיון", הוא שואל.

"אני נוהג כבר משנת 95 ללא תאונות ומאוד זהיר בכביש ושומר תמיד על החוקים. היום אני בשלילה אך ורק בגלל שהמעבדה קבעה את תוצאותיה רק לפי חצי שעת נמנום, וגם בגלל עודף משקל שיש לי. אני לא מבין מה קרה פתאום ששוללים לי את הרישיון. האם עד עכשיו הייתי בסדר ופתאום אני לא?".

לאחר הבדיקה, הוצע למימון על ידי המעבדה מכשיר מיוחד שיסייע לו בהסדרת הנשימה.

"אין לי כל בעיות נשימה אבל המעבדה מתעקשת שאני ארכוש ממנה את המכשיר, אותו קיבלתי בנתיים להסתגלות ראשונית. אני לא מבין מדוע אני צריך לעבור את הגיהנום הזה כשאני בעצם בריא".

בארבעת החודשים האחרונים השיל מימון ממשקלו 30 ק"ג. "אני מודע במאת האחוזים שאיני סובל בלילה משינה, וכל לילה ישן במיטתי שינה טובה ולא התגלו אצלי בעיות כלשהן", הוא אומר.

פרנסתו של מימון נפגעה מאז שרישיונו נשלל ממנו. "אין לי אפשרות לנסוע במכונית שלי וכבר חודש אני מסתובב בבית בחוסר ודאות".

אתמול קיבל מימון מכתב ממנהלת נהיגה ורכב במשרד התחבורה, ושם נכתב: "בתוקף סמכות המשרד הנני פוסלת אותך מלהחזיק ברישיון נהיגה לרכב מכל סוג שהוא. החלטתי ניתנה לאחר ששוכנעתי כי אינך כשיר לנהיגה ברכב מחמת כושר נהיגה לקוי על סמך חומר הרפואי והראיות שהובאו לפני".

ממשרד הבריאות נמסר כי "מר מימון נבדק במרב"ד והופנה לבדיקות נוספות. הנושא בטיפול ומפאת חיסיון רפואי לא ניתן למסור מידע".

ממשרד התחבורה לא נמסרה תגובה.

רוצים לקבל את החדשות הכי חמות לפני כולם? הצטרפו עכשיו לערוץ הטלגרם של אשקלון ניוז וקבלו את כל העדכונים ראשונים!

תגובות


עוד כותרות