Logo
עכשיו גם בחנויות האפליקציות
  • Google Play
  • AppStore
יום שבת ה-03.05.25 ה' אייר ה'תשפ"ה
בניין המגורים ברחוב "בית אל" 15.

האל ישמור

דיירי רחוב "בית אל" 15 באשקלון מתלוננים זמן רב כי כלי רכב זרים תופסים את מקומות החניה הפרטיים שלהם המשטרה: "חניה במקום פרטי היא עבירה פלילית"

באדיבות העיתון "העיר-כאן דרום"

בעיית החניות ברחוב בית אל 15 בשכונת הסיטי נמשכת. השבוע נשבר שיא חדש: תמרור נעקר לאחר שבעל חנייה חסם רכב אחר.

המדובר במתחם פתוח בו נמצאות מרבית החניות הציבוריות, אולם חרף השילוט שהציבו הדיירים וחרף העובדה שחלקם הציבו מוט ברזל שיחסום את החונים, ממשיכים בעלי רכבים לחשוב שמדובר בהמשך של החניה הציבורית.

"הגיע לכאן שוטר יותר מפעם אחת ואמר שהרבה אין לו מה לעשות ושנלחץ ידיים", אומר אחד הדיירים, "הסברנו לו שלא מדובר במקרה אחד אלא בתופעה טורדנית הפוגעת באיכות חיינו. והבעיה שכל פעם צריכים להתמודד עם חוצפן אחר שלא ידע או לא ראה שמדובר בחניה פרטית. חבל שבמשטרה וברשות לא מתייחסים בזלזול כי יום אחד זה יכול להסתיים באסון בין חמום מוח".אמר אחד הדיירים.

במוצאי שבת האחרונה זה כמעט קרה, כשדייר בבניין רצה להחנות את רכבו בחניה הפרטית שלו וגילה כי היא תפוסה.

בלית ברירה, הוא נאלץ לחסום את בעל הרכב הסורר. בעל הרכב החליט לטפל בעניין בעצמו.

לאור תמרור שהוצב במפרץ של המדרכה, הוא עלה על המדרכה ויצא מהמקום ללא כל בעיה. אך בעיית החניות עדיין תלויה ועומדת, והדיירים מבקשים שבעירייה או במשטרה ייתנו על כך את הדעת.

"רכשנו כאן דירות במיטב כספנו כולל חניות ולא ייתכן שנגיע אחרי יום עבודה או אחרי קניות, ונתחיל להסתובב בשכונה כדי למצוא חנייה ואיש מבין אוכפי החוק לא ימצא לזה פתרון אחת ולתמיד".

מעיריית אשקלון נמסר בתגובה: "כל החניות ברחוב בית אל הן חניות ציבוריות. החניות הפרטיות הן בתחומי המגרשים, בהתאם לתקן החנייה של אשקלון. אם ישנה בעיה עם חנייה ספציפית, יש לפנות למשטרה. התמרור יתוקן מחדש".

דוברת מרחב לכיש מפקח קרן טולדנו, מסרה בתגובה לדברים: "מצוקת החניות בשטחם של בתי מגורים, אינה בטיפולה של המשטרה, אך עם זאת, בעל חניה פרטית הרשומה בטאבו, רשאי להגיע לתחנת המשטרה ולהגיש תלונה בגין הסגת גבול. זאת באם אדם אחר החנה רכבו במקום שכן מדובר בביצוע עבירה פלילית".

רוצים לקבל את החדשות הכי חמות לפני כולם? הצטרפו עכשיו לערוץ הטלגרם של אשקלון ניוז וקבלו את כל העדכונים ראשונים!

תגובות


עוד כותרות