Logo
עכשיו גם בחנויות האפליקציות
  • Google Play
  • AppStore
יום שבת ה-03.05.25 ה' אייר ה'תשפ"ה
כפר גולף באשקלון. מתחיל להפוך למציאות.

חבטת פתיחה

שנה אחרי שאישרה ממשלת ישראל תקציב של 32 מיליון שקל לעיריית אשקלון לצורך הקמת תשתיות תיירות בעיר יוצא מכרז פארק הגולף לדרך

שנה בדיוק, לאחר שממשלת ישראל אישרה תקציב של 32 מיליון שקל לעיריית אשקלון לצורך הקמת תשתיות תיירות בעיר (ראה ידיעה נפרדת), בחודשהבאיתפרסם מכרז בינלאומי ליזמים להקמת פארק גולף באשקלון.

הפארק יכלול שני מגרשי גולף תקניים של 18 גומות כל אחד, ובנוסף מתחם מלונאות ותשתיות תיירותיות נוספות.הפרוייקט יוקם מצפון לשכונת ברנע ג", על קו החוף, כאשר ממזרח לו מתוכנן לקום פארק ספורט אתגרי.

פארק הגולף ייבנה על שטח של כ- 900 דונם ויכלול בנוסף לשני מגרשים תקניים, תשתיות תיירות נוספות, בהן טיילת ואגם מלאכותי משאיבת מי ים.

במתחם יוכל היזם לבנות 650 חדרי נופש, כאשר האזורים הבנויים יהיו במרכז הפארק, במרחק של 300 מטר מהים. לטובת שחקני הגולף יוקם במתחם מועדון שיכלול מלתחות, מסעדה ובית קפה. ולטובת התושבים, שירצו ללמוד לשחק יוקם בית ספר לגולף.

ייחודו של פארק הגולף באשקלון יהיה במגרש הגולף המערבי, שמתוכנן לקום קרוב מאוד לים, וישא בחלקו אופי מדברי, תוך שימור הצמחייה הטבעית של הדיונה בין המדשאות. רוחב המגרש יהיה בשטח שבין 100 ל300 מטר מקו הים או מאזור הצוק. הצמחייה המדברית, חוף הים והדיונה אמורים ליצור אטרקטיביות רבה, בקרב שחקני גולף מקצועיים.

ראש העיר אשקלון, רוני מהצרי, אמר כי הקמת מתחם תיירותי שכזה ישנה את העיר מבחינה תיירותית וישים את אשקלון על מפת התיירות הבינלאומית.מהצרי הוסיף שבנוסף ממזרח לפארק הגולף, במחצבה, מתוכנן פרוייקט ספורט אתגרי.

מנכ"ל החברה הכלכלית לאשקלון, קובי נעים, מסר כי בפגישה סוכמו התנאים שיוטמעו במכרז שיקבע מי יהיה היזם הזוכה. "המנהל נתן הנחייה, שעד סוף פברואר הקרוב ייצא המכרז ליזמים ונקבע לוח זמנים של 30 חודש לגמר התוכניות כולן. במסגרת לוחות הזמנים הוגדר פרק הזמן לכל שלב ושלב וכן מהיזם יידרשו ערבויות על מנת שיעמוד בהתחייבויותיו, מנגד נקבע כי אם יצליח לקדם את הפרוייקט בפרק זמן מהיר יותר יקבל הנחה על עלות הקרקע. אנו מקווים כי הגדרות אלו יקדמו את הפרוייקט".

רוצים לקבל את החדשות הכי חמות לפני כולם? הצטרפו עכשיו לערוץ הטלגרם של אשקלון ניוז וקבלו את כל העדכונים ראשונים!

תגובות


עוד כותרות