טור אישי צבע הכסף
ביציאתו לאירופה, משדרג ברק יצחקי לא רק את מעמדו המקצועי אלא גם את תלוש המשכורת הנה כמה טיפים שיאפשרו ליצחקי ל"סגור" את החודש
רגע לפני שברק יצחקי, מקבל את תלוש המשכורת הראשון מהבלגים. ושנייה לפני שהוא מתאושש מהשכר של 77,000 שקלים לחודש אותו הרוויח בבית"ר ירושלים, ומתפנק עם 224 אלף שקלים בגנק. הנה כמה דברים שהוא יכול לעשות עם המשכורת החודשית שלו.
כל המספרים:
ברק יצחקי אמור להשתכר בקבוצת גנק הבלגית בסכום של כ-400 אלף אירו לעונה, כ- 40 אלף אירו לחודש.
יצחקי, שחתם על חוזה לשלוש וחצי שנים, ירוויח בסך הכל כמליון וחצי אירו בתקופה הזהה לזו שערך בשירות הסדיר בצה"ל (אצל דוד אירועים- במז"י).
בתרגום חופשי לעברית, ולהמרת המטבע מאירו לשקל: 2 מליון ו 240 אלף שקל לעונה. כ 224 אלף שקלים בחודש. ובסך הכל, בתום החוזה לשלוש וחצי השנים בגנק, ירוויח יצחקי כ 8 וחצי מיליון שקלים.
החיים היפים
במשכורת חודש, יוכל יצחקי לרכוש דירת 4 חדרים בשכונת עתיקות (10 דירות בשנה) או דירת נופש במתחם המרינה (דירת 2 חדרים וסלון).
במשכורת חודש יוכל יצחקי לממן את התקציב השנתי של קבוצת הכדורגל של בית"ר אשקלון מליגה ג". קבוצת הכדורגל אותה מאמן אחיו דקל.
בשכר של חודש יכול יצחקי להתפנק על רכב מקבוצה 4 ומעלה כגון: AUDI A4 מודל 2008, נפח מנוע 1,800, בעל 160 כ"ס, מהירות מ 100-0: 8.6 שניות. ומהירות מרבית: 225 קמ"ש. (אגב, בחוזהו של יצחקי מובטחים לו דירה ורכב פרטי ומפואר מסוג מרצדס. לכן תענוג האאודי יורד מהפרק).
עוד דבר שיכול יצחקי לגהץ בכרטיס האשראי שלו, לאחר חודש אחד של עבודה היא סירת מרוץ בליינר דגם 225 מודל 2007 מנוע 5.7 ליטר 300 כ"ס, מגיעה ל 60 קשר ימי . עם מערכת סטריאו, כריזה, גשר וסוכך שמש.
על ביגוד והנעלה אני לא מעיז לפצות פה, כי עם משכורת חודשית שלו בגנק, יצחקי יכול לרכוש תכולת כל חנות בגדים נחשבת באשקלון (כולל נעליים).
אאודי A4 - בנפח 1800 סמ"ק, 160 כ"ס. עבודה של חודש.
השקעה בטוחה
הייתי ממליץ לברק יצחקי ללכת על מרכיב מנייתי בגובה של 30 אחוזים מהערך הכולל של שכר החודש שלו- לא בהכרח להשקיע במניה ספציפית אלא במדדים מובילים כגון: מדד ת"א 25, מדד ת"א 100, ובגדול.. להשקיע במניות.
20%, מהשכר הייתי ממליץ להשקיע באגרות חוב מדרגה AAA אג"חים בטוחים, ממשלתיים כגון: "גילון" ו"שחר" שהתשואה בטוחה ועדיפה על התשואות בבנקים.
20%-25% - השקעה במלוות קצרות מועד (מק"מים), אלו הן הלוואות שכביכול האזרח נותן למדינה.
15%- השקעות בסל המטבעות התלבטות קשה בין אנליסטים שצופים עלייה בדולר, לבין כאלה שצופים התחזקות מתמדת באירו ובמגמתו ההולכת וממשיכה. לא הייתי פוסל גם את האפשרות של השקעה בלירה סטרלינג, שיציבה ונמצאת בעליה מתמדת.
לברק הייתי ממליץ, בשל שהותו באירופה, לדון בכובד ראש על אפשרות ההשקעה במטבע עמו הוא משתכר ואמונה ב"אירו", כאשר ההשקעה בדולר נמצאת בסדר העדיפות השלישי.
10% הנותרים מעוגת ה 100%- הייתי מפנה בעבור בזבוזים ומותרות, שכן המחייה באירופה יקרה פי כמה מהמחייה בישראל בכלל ומאשקלון בפרט.
סירת מרוץ בליינר דגם 225 מודל 2007 מנוע 5.7 ליטר 300 כ"ס.
רוצים לקבל את החדשות הכי חמות לפני כולם? הצטרפו עכשיו לערוץ הטלגרם של אשקלון ניוז וקבלו את כל העדכונים ראשונים!
תגובות