Logo
עכשיו גם בחנויות האפליקציות
  • Google Play
  • AppStore
יום שבת ה-10.05.25 י"ב אייר ה'תשפ"ה
תמונה של כתבה

אזעקת שווא

"צבע אדום" המערכת המתריעה על שיגור קסאמים הופעלה השבוע בטעות בחמישה בתי-ספר באשקלון וגרמה לבהלה רבה

מערכת ההתרעה "צבע אדום" הופעלה השבוע בטעותבחמישה בתי ספר באשקלון.

כזכור, בחודשים האחרונים הותקנו מערכות התרעה בבתי הספר בעיר, על-פי התכנון, בזמן שחמושים מרצועת עזה ישגרו רקטות מצפון רצועת עזה לכיוון אשקלון תושמע בעיר אזעקה ובבתי הספר מערכת "צבע אדום", אלא שעד אותו מקרה לא ידעו בעיר האם המערכת בבית הספר פועלת.

גורם בצה"ל הסביר כי מדובר במערכת דיווחיות, כדוגמת אלה שהותקנו בשדרות. "הדיווחיות הללו מחוברת למערכת ביפר והן אלחוטיות. בעת ירי של רקטות קאסם הן אמורות לפעול באמצעות התחברות למערכת הכריזה של בית הספר. מבדיקה שאנו ביצענו עלה שלא צה"ל ולא העירייה הפעילו את המערכת והיא הופעלה כנראה בטעות כנראה על ידי חברת ביפר. אנו בכל מקרה בודקים את הענין הזה".

בחברת ביפר סירבו לומר האם התקבלה הוראה להפעיל את המערכת אך התעקשו כי ההפעלה לא הייתה בטעות. מדובר צה"ל נמסר כי "המקרה אינו מוכר. באותו היום לא נעשתה בדיקה יזומה של הדיווחיות על-ידי פיקוד העורף".

יש לציין כי ראש עיריית אשקלון, רוני מהצרי, מתנגד שאזעקת "צבע אדום" תשמע בעירו מכיוון שכל רקטה שתנחת מדרום לעיר תפעיל את מערכת ההתרעה.

רוצים לקבל את החדשות הכי חמות לפני כולם? הצטרפו עכשיו לערוץ הטלגרם של אשקלון ניוז וקבלו את כל העדכונים ראשונים!

תגובות


עוד כותרות