Logo
עכשיו גם בחנויות האפליקציות
  • Google Play
  • AppStore
יום שלישי ה-08.07.25 י"ב תמוז ה'תשפ"ה
ראש עיריית אשקלון, איתמר שמעוני בטקס פתיחת תחנת השיטור העירוני.

נפתחה תחנת השיטור העירוני באשקלון

אשקלון נבחרה לאחת משמונה רשויות מקומיות ברחבי הארץ שיובילו את הפרויקט. רה"ע איתמר שמעוני: "היחידה תעבוד בשיתוף עם הקהילה, ובכך תציל נפשות"

השבוע נחנכה ברחוב יוספטל בשכונת שמשון, תחנת שיטור עירוני באשקלון, שמהווה את פתיחתו של מערך אכיפה חדש בעיר הנעשה בשיתוף פעולה של המשרד לביטחון פנים - פרוייקט 'עיר ללא אלימות',

משטרת אשקלון ועיריית אשקלון. הטקס נערך במעמד ראש עיריית אשקלון, איתמר שמעוני, מפקד מרחב לכיש, נצ"מ אלי כזרי, סגני ראש העיר, אפי מור ואלכס סולטנוביץ', סגל פיקוד מרחב לכיש ומשטרת אשקלון, קצינים, שוטרים ומתנדבים.

יחידת השיטור העירוני, שתכלול 28 שוטרים ופקחים, ארבע ניידות ושני אופנועים, מהווה פריצת דרך בהתמודדות השוטפת עם האלימות ותהווה חלק משלים בתחום האכיפה, בעיקר בנושאים של מניעה וטיפול באירועי אלימות והתנהגות אנטי חברתית במרחבים העירוניים.

זאת במטרה לשפר משמעותית את תחושת הביטחון האישי של התושבים. התפיסה העומדת בבסיס יחידת השיטור העירוני תואמת את חזונו של ראש העיר, איתמר שמעוני, לפיה גם על הרשות המקומית מוטלת החובה לדאוג לביטחונם של תושבי העיר וזו אחת הסיבות שבזכותה נבחרה אשקלון, בשלב הראשון, להוביל את הפרויקט יחד עם שמונה רשויות מקומיות ברחבי הארץ.

ראש העיר, איתמר שמעוני, אמר בטקס: "אני נרגש להיות כאן היום, שבועות ספורים מאז שהחלטנו על הקמת תחנה שכזו, ומאמין שתוך שנתיים יבואו אלינו מכל הארץ כדי ללמוד איך מפעילים תחנת שיטור עירוני. אני מודה לכם על העבודה שעשיתם ועל זו שתעשו, שכן בלעדיכם לא נוכל להוציא לפועל את כל התוכניות שיש לנו בדרך להצעדת העיר לעתיד טוב יותר. אני מצפה מכם שתהיו המובחרים שבמובחרים ויחד אתכם נציב יעדים עם מדדים להצלחה ונעמוד במשימות המהותיות שעומדות בפנינו. היחידה הזו תעבוד בשיתוף עם הקהילה, ובכך תציל נפשות ותעבוד בנחישות גם אל מול גורמי פשיעה בתחומים השונים".

מפקד מרחב לכיש במשטרה, נצ"מ אלי כזרי: "שמנו לעצמנו את נושא איכות חייו של התושב כנושא מרכזי לטיפול ואכיפה. איכות חיים משמעותה אכיפת הקמת רעש ועבירות הפוגעות בחיי היום-יום של התושבים. שיתוף הפעולה עם עיריית אשקלון הוא מצויין בכל התחומים וניתן להתקנא בכך. אני מאחל בהצלחה לשוטרים ולפקחים". מפקד השיטור העירוני באשקלון, פקד עודד אדרי: "הקמת יחידת השיטור העירוני בעיר מסמלת דרך בה מאמינים משטרת אשקלון והעיר אשקלון, שמטרתה שיפור תחושת הביטחון ואיכות החיים לתושבי העיר. האישה המבוגרת שרוצה לישון בשקט, ההורים המודאגים שמחכים בבית לילדיהם, בני נוער שרוצים לחזור בשלום מהבילוי - כולם סומכים עלינו ואנו לא נאכזב אותם".

רוצים לקבל את החדשות הכי חמות לפני כולם? הצטרפו עכשיו לערוץ הטלגרם של אשקלון ניוז וקבלו את כל העדכונים ראשונים!

תגובות


עוד כותרות