הפתעה - כמו שכתוב בספר
ויקטור גביזון מותיקי העיר אשקלון, זכה למסיבת הפתעה מרגשת במיוחד, במהלכה הושק ספר מתכונים מהודר 'ממטבחו של סבא טיטו' - מאכלים ביתיים מסורתיים
מסיבת הפתעה כזו לא נראתה מזמן: עשרות מוזמנים בני משפחה חברים ואישי ציבור השתתפו באירוע במהלכו הושק ספר המתכונים.
ויקטור גביזון , לא ידע בכלל שהוא מגיע למסיבה של עצמו.
נכדתו הבכורה שארגנה את האירוע סיפרה לו שהוא מגיע למסיבת יום ההולדת של הנינה שלו: נעם.
כשהגיע למסיבה נאמר לו שנעם מבקשת שאת קבלת הפניםהחגיגית והכניסה למתחם האירוע הוא זה שילווה אותה.
סבא ויקטור הסכים בשמחה, האורחים שהיו שותפים לסוד נעמדו על רגליהם , ברקע הושמע השיר: 'ישמח חתני' להקת מתופפים ליוותה את החתןוקיבלה אותו בהתרגשות גדולה כשהם שרים , מוחאים כף ופוצחים בקול צהלולים.
את הערב הנחה בחן, ברגש ובטוב טעם הרב אלי יפרח.
הוא הזמין את ויקטור לבמת הכבוד ובעדינות רבה הסביר לו שלמעשה כל הערב הזה הוא בעצם לכבודו.
תחילה הראה לו יפרח את בקבוק הקולה שעוצב במיוחד עבורו.
על הבקבוק התנוססה תמונתו של ויקטור עליו נכתב ' חוגגים לסבא טיטו באהבה'. אחר כך אמר לו אלי, שנעם, הנינה החמודה היא שחקנית. " הנינה שלך מאוד אוהבת אותך ולכן הסכימה להיות 'שחקנית', היא אמרה לך שמדובר ביום ההולדת שלך אבל מדובר במסיבה לכבודך". הקהל מחה כפיים וסבא ויקטור הבין שהכל נעשה לכבודו.
הנכדה, ענבל עלתה לברך את סבה שזוכה במשפחה לכינוי 'טיטו'."טיטו היקר, אחרי שנים של עשייה רבה, החלטנו שהגיע הזמן להגיד לך תודה. אז התכנסנו כאן כל המשפחה האוהבת והחברים להזכיר לכולם וקצת לספר, על סבא יחיד ומיוחד, סבא שאין לכל אחד.
הכל התחיל אי שם בתוניס הרחוקה עליה מספר סבא בערגה. תוניס בזיכרונו של טיטו מלאה בצבעים, בטעמים ובריחות.שם חיו ברווחה ובשמחה, אך לא נחו על זרי הדפנה.
סבא טיטו ציוני גדול שהגיע לישראל לביקור קצר, ונשבה בקסמה.חזר לתוניס, סיפר בשבחה, והביא איתו את כל המשפחה.
הם ציפו לארץ זבת חלב ודבש, וכמו כולם, כשנתקלו במציאות, קצת התאכזבו,אך בסופו של דבר בשתי ידיים, בית לתפארת בארץ בנו..טוב שם טוב משמן טוב, כך אומרים ושמו של טיטו יצא למרחקים. אין אחד שאותו לא מכיר.
סבא טיטו ידוע בכל העיר. עיקר זמנו מקדיש לבית הכנסת.אליה תמיד מגיע ראשון ועוזב אחרון:מכין את הספרים, בונה, משפץ, מוסיף עוד פינה,הפך את בית הכנסת השכונתית לפנינה, תודה על הכל סבא, אוהבים אותך", אמרה - והעניקה נשיקה לסבה.רבים מהמוזמנים עלו וברכו את סבא ויקטור שזכה לערב גדוש בהפתעות ועטוף באהבה.
הרב יעקב אביטן הגיע אף הוא לאירוע וסיפר על היכרותו רבת השנים עם ויקטור ושיבח את פעולתו למען הציבור ואת היותו שליח ציבור כמי שמחזיק ומטפח את בית כנסת 'בית אל' בעיר.
אחר כך ביקש הרב אביטן מהקהל לעמוד על רגליו לכבוד ויקטור, שלף מכיסו שופר והרטיט את ליבם של הנוכחים בתקיעות השופר הייחודי שלו.
ראש העיר בני וקנין, בירך אף הוא את ויקטור וסיפר כי הוא זוכר אותו עוד מהתקופה בה התגוררה המשפחה בבית ערבי בעיר ואת העובדה שהיה מסתובב בעיר על ווספה.
וקנין הזכיר גם כי ויקטור היה עובד מצטיין בעיריית אשקלון וזכה בתעודת הצטיינות. נציגת הגימלאים, שרה זכריה ברכה אף היא את ויקטור "אתה איש מדהים, פעיל, אבא וסבא טוב שעוזר לכולם". חבר המועצה תומר גלאם סיפר:" ויקטור בשבילי הוא כמו אבא טוב. אני זוכה להתפלל בבית הכנסת ביחד איתו. תמיד הוא מכבד, מסדר, עוזר ובעיקר מברך. אני מאחל לו אריכות ימים והרבה בריאות. מה שנעשה לו כאן הערב מרגש, מחמם את הלב ובהחלט מגיע לו"
השיא של הערב, היה השקתו של ספר המתכונים:"ממטבחו של טיטו" שיצא לאור בעשרות עותקים וחולק לכל אחד מהנוכחים.
יש לציין כי בעליו של הוצאת ספרים ידועה אהב את הספר וכעת הוא בודק אפשרות להדפיסו בתפוצה גדולה יותר ולשווקו בחנויות הספרים. ואיך סבא אומר? "החיים הם כמו סיר אוכל. תכניס דברים טובים יצא לך אוכל טוב..."מזל טוב סבא טיטו.
רוצים לקבל את החדשות הכי חמות לפני כולם? הצטרפו עכשיו לערוץ הטלגרם של אשקלון ניוז וקבלו את כל העדכונים ראשונים!
תגובות