Logo
עכשיו גם בחנויות האפליקציות
  • Google Play
  • AppStore
יום שבת ה-17.05.25 י"ט אייר ה'תשפ"ה
תמונה של כתבה

בול זיכרון

מדי שנה מנפיק השירות הבולאי בחברת דואר ישראל בול לציון יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל. הבול לשנת תשס"ז הוקדש לחטיבת גבעתי

חברת דואר ישראל באמצעות השירות הבולאי מקדישה השנה את הבול השנתי ליום הזיכרון לחללי מערכות ישראל לחטיבת גבעתי לציון הפעילות האינטנסיבית המתמשכת של החטיבה בגיזרה הדרומית של מדינת ישראל. הבול נושא את תמונת אתר ההנצחה של חטיבת גבעתי.

מנכ"ל חברת דואר ישראל אבי הוכמן אמר כי "הבולים משמשים אותנו כמעין נר זיכרון היסטורי לחללי מערכות ישראל. דואר ישראל מצדיעה לחטיבת גבעתי ולפעילותה המבצעית. והנפקת הבול הינה הזדמנות לספר את סיפורה של החטיבה ושל אתר ההנצחה של גבעתי"..

אתר ההנצחה המרכזי של חטיבת גבעתי, שתמונתו מתנססת על גבי הבול, הוקם בשנת 1990 במבנה משטרה בריטי, ושימש כמשלט מצרי מבוצר בשנת 1948 ורבים מאנשי החטיבה נפגעו במהלך הניסיונות לכובשו. בבניין, שזכה לשם "מצודת יואב", הוקם מוזיאון המציג את קורות חטיבת גבעתי ומרכז הנצחה ובו קיר עליו חקוקים שמות חללי החטיבה לדורותיה. בסמוך למבנה המשטרה נבנתה אנדרטה דמוית פירמידה, המסמלת את עוצמתם ונחישותם של חיילי החטיבה. בתוך הפירמידה מוצגים דגלי הגדודים וסמליהם מתש"ח ועד היום, ומבחוץ משובצים עליה סמלי חטיבת גבעתי ההיסטורית והחדשה.

הבול שעוצב על-ידי מירי ניסטור, וערכו הנקוב 1.50 ש"ח.

רוצים לקבל את החדשות הכי חמות לפני כולם? הצטרפו עכשיו לערוץ הטלגרם של אשקלון ניוז וקבלו את כל העדכונים ראשונים!

תגובות


עוד כותרות