בית החולים ברזילי בתפוסה של 135%- מבקשים מהחולים לא להגיע
קופות החולים באשקלון ובית החולים ברזילי מבקשים מהחולים לסור אליהם רק במקרים דחופים. עומס ניכר מורגש, ובבית החולים התפוסה כעת עומדת על 135%
קופות החולים, ועוד יותר מכך, בתי החולים, מבקשים גם הבוקר מהחולים לסור אליהם רק במקרים דחופים, וזאת בשל עומס ניכר שמורגש שם בשבועות האחרונים.
בבית החולים ברזילי באשקלון התפוסה עומדת על 135%.
בשבועיים האחרונים העומס על חדרי המיוןהפך כבר לשגרה,מדובר לא רק באנשים שמגיעים בשעות בהן קופות החולים סגורות, אלא בכל שעות היממה - בוקר צהריים וערב.
בקופות החולים ובבית החוליםרגילים לכך שבחורף ישנה עלייה משמעותית בתפוסה, בעיקר בפנימיות ובילדים, וצוותינו עושים ככל הניתן בתנאים הקיימים כדי להעניק את הטיפול הטוב ביותר במצב מורכב ונתון זה.
במסדרונות בית החולים נאלצים להתמודד לא רק עם תחלואה מוגברת של המטופלים - אלא גם של הצוות הרפואי עצמו.
"יש לזכור כי בעת הזו ישנה גם תחלואת שפעת בקרב עובדי בית החולים", סיפר אחד מאנשי הצוות הרפואי, "יש לכך משמעות קשה מבחינת סגל בית החולים במתן השירותים הכולל, הן בטיפול בחולים והן במעטפת התומכת את התפעול והתפקוד התקין של בית החולים".
בבתי החולים המליצו להגיע רק במקרים דחופים הדורשים פינוי באמצעות אמבולנס.
הסיבה לעומס הרב נעוצה בגל השפעת ומחלות החורף שגרמו לתחלואה גבוהה.
למרות זאת, במשרד הבריאות מבהירים כי הם לא קוראים לחולים להימנע מהגעה לחדרי המיון.
"בכל חורף יש את אותן מראות של עומסים", אמרה עינב שימרון, דוברת משרד הבריאות.
לדבריה, "אנחנו מסייעים ככל הניתן לבתי החולים. אנחנו מבקשים מצוותים של מד"א לפנות חולים לבתי חולים סמוכים ומווסתים את העומס בין בתי החולים השונים. העומסים משתנים כל הזמן לפי שעות מסוימות".
רוצים לקבל את החדשות הכי חמות לפני כולם? הצטרפו עכשיו לערוץ הטלגרם של אשקלון ניוז וקבלו את כל העדכונים ראשונים!
תגובות