נדחתה תביעת הדיבה שהגיש שמעוני כנגד וקנין
בית משפט השלום באשקלון דחה את תביעת הדיבה שהגיש חבר המועצה איתמר שמעוני, כנגד ראש העיר בני וקנין. בהחלטתו קבע השופט כי דבר לא נעשה בזדון
בית משפט השלום באשקלון דן אתמול (חמישי) בתביעת הדיבה שהגיש חבר מועצת העיר ויו"ר האופוזיציה איתמר שמעוני כנגד ראש העיר בני וקנין.
העילה לתביעת הדיבה, נעוצה באחת מישיבות המועצה שיצאו מכלל שליטה בה הושלכו הערות מיותרות מצידם של היריבים הפוליטיים שמעוני ווקנין.
בעוד שמעוני קרא לעברו של ראש העיר, באמצעות מגפון "רודן", "קדאפי" ועוד, ראש העיר הטיח בשמעוני ספקות לגבי חיבורו למשפחות פשע בעיר ואף ציין את שם אחת המשפחות שתמכו בשמעוני.
בעקבות כך, דןכבוד השופט עידו כפכפי, שופט בית משפט השלום באשקלון, בתביעת הדיבה על סך 280,000 ודחה את תביעתו של איתמר שמעוני נגד בני וקנין.
בנימוקו קבע שופט בית המשפט כי הדברים שאמר ראש העיר על שמעוני בישיבת המועצה לא נאמרו בזדון ונאמרו במסגרת תפקידו.
"לא היה שום זדון מצידי לפגוע אישית במר שמעוני, אני מילאתי את חובתי כראש העירייה...שמעוני הוא זה שבא בזדון...אני לא ידעתי שהוא יגיד חוסר שקיפות, רודן וקדאפי...אני לא באתי מוכן מראש, הרבה ממה שאמרתי ידוע ברבים ולדעתי גם לגורמים מוסכמים". אמר וקנין על דוכן העדים.
כאמור, בית משפט השלום באשקלון לא קיבל את טענותיו של שמעוני והעניק חסינות לראש העיר בני וקנין, מפני תביעת הוצאת הדיבה ובמקביל, השית בית המשפט את תביעת הדיבה שהגושה על עיריית אשקלון.
בדף הפייסבוק שלו, התייחס שמעוני על החלטת בית המשפט: "בני וקנין נהג היום בבית המשפט כפחדן ומוג לב. במקום להתייצב מאחורי הדברים הקשים שהטיח בי בישיבת המועצה, הוא העדיף להסתתר מאחורי הגב של עיריית אשקלון, ולסכן את קופת הציבור בתשלום פיצויים. אין לי עניין להכניס יד לקופת עיריית אשקלון, יש לי עניין שבני וקנין ילמד לנצור את לשונו, לפעול על פי חוק, ולשלם מחיר על דבריו ומעשיו. אם בית המשפט יאלץ אותי לפעול נגד עיריית אשקלון ולא נגד ראש העירייה, אשקול אם להמשיך את ההליך המשפטי. אין לי עניין להשית את העול הכספי הכרוך בתביעת הדיבה הזו על גבו של משלם המיסים האשקלוני. בית המשפט אמנם נתן היום לבני וקנין חסינות, אולם חכמים כבר אמרו שלא לעולם חוסן".
רוצים לקבל את החדשות הכי חמות לפני כולם? הצטרפו עכשיו לערוץ הטלגרם של אשקלון ניוז וקבלו את כל העדכונים ראשונים!
תגובות