שועלי שמשון
בעקבות תלונות של תושבי אשקלון על שועלים שמסתובבים ליד שכונות מגורים בעיר, הציבה העירייה, באישור רשות הטבע והגנים, מלכודות שלכדו שמונה שועלים
במהלך החודשים נובמבר 2011 עד ינואר 2012 נלכדו באשקלון שתי משפחות שועלים שגדלו והתפתחו בגן הגדול בשכונת אפרידר ובמתחם בית חולים ''ברזילי''.
שועלים אלה גרמו למטרדים רבים לתושבי המקום שפנו לשירות הווטרינרי לעזרה.
בשיתוף פעולה עם נציגי רשות הטבע והגנים, בוצעו מספר סיורים משותפים וסיעור מוחות למציאת הדרך הטובה ביותר למניעת המטרדים שהשועלים יצרו.
לאחר קבלת היתר מרשות הטבע והגנים, הוצבו מלכודות מיוחדות באזורים הנ''ל ובשלושת החודשים האחרונים נלכדו כשמונה שועלים.
''השועלים שנלכדו'' מספר הווטרינר העירוני ''שוחררו בחזרה לטבע על פי הנהלים, בשמורת הטבע בדרומה של העיר, שם אנו תקווה שימשיכו וישגשגו באין מפריע ובאופן הטבעי ביותר''.
יש לציין כי מזה שנים רבות שהשירות הווטרינרי העירוני מקיים שיתוף פעולה הדוק עם רשות הטבע והגנים למניעת מטרדי חיות בר מחד ושמירה על ערכי הטבע מאידך.
רוצים לקבל את החדשות הכי חמות לפני כולם? הצטרפו עכשיו לערוץ הטלגרם של אשקלון ניוז וקבלו את כל העדכונים ראשונים!
תגובות